Op slechts 20 minuten van Amsterdam staat Fort aan de Nekkerweg Unesco Werelderfgoed dat is omgetoverd tot luxe, eco-chic wellness resort met hotel. Tijdens deze metamorfose heeft Frank Bart eigenaar en groot fortenliefhebber aan alles gedacht. Zo zijn bijzondere historische stijlkenmerken behouden, de mooiste materialen gekozen, de beste producten en de meest innovatieve duurzame toepassingen voor een duurzaam fort.

Bijzondere sauna’s, baden, massages, bijzondere hammam rituelen & meer

Echt even tijd voor jezelf of voor elkaar, zonder telefoons, afleidingen of tijdsbesef. Zonder de hectiek van alle dag is Fort Resort Beemster een unieke plek voor ontspanning. Geniet van bijzondere sauna’s zoals de panorama sauna met uitzicht over het prachtige Noord-Hollandse Beemsterpolder landschap. Ontspan ’s avonds bij het haardvuur in de kelosauna of in het kruidenbad of één van de andere vier baden. Bij mooi weer is het heerlijk op het zandstrand in een hangmat. Neem een duik in de natuurlijke zwemvijver of ontdek het eiland klein Bali met warm waterbron, ligweide, strandje & meer. De Spa & Wellness heeft een duurzaam ”eco-chic” karakter; enkele mooie voorbeelden, saunabanken zijn opgemetseld, restwarmte van sauna’s wordt hergebruikt voor 28kilometer vloerverwarming door het hele fort. Het regenwater wordt gefilterd en hergebruikt

Veel proeven & genieten

In de twee restaurants (wellness restaurant & Poterne restaurant) die Fort Resort Beemster rijk is wordt fantastisch gekookt. Het gaat hier om smaakbeleving, veel proeven & genieten. De gerechten worden met creativiteit en ambacht samengesteld met biologische producten van het seizoen en het liefst van dichtbij. Van Beemster boeren, waar ze het vee bij naam kennen en waar groenten en fruit met liefde geplukt wordt. Geniet van huisgemaakte soepen, heerlijke salades, smoothies of een gastronomisch 6 gangen verrassingsmenu. Met een prachtige wijnkelder is er altijd een passend mooi glas wijn te serveren bij elk gerecht.

Luxe mini-vakantie

Na een heerlijke dag wellness is er niks fijners dan na een goed glas wijn en een heerlijk diner te overnachten in een van de voormalige manschapslokalen die zijn omgetoverd tot 16 luxe kamers en suites. De prachtige Beemsterpolder is niet voor niets bekroond met het predicaat Werelderfgoed en ook zeker de moeite waard om al wandelend, fietsend, met een Vespa scooter of binnenkort met de elektrische auto te ontdekken. Geniet van prachtige weide, unieke dorpjes, tulpen velden, boomgaarden en de mooiste stolpboerderijen.

Zelf ook genieten bij Fort Resort Beemster, kijk voor alle arrangementen op: www.fortresortbeemster.nl