Mijn vriendinnen vragen vaak aan mij; Hoe kom jij zo ontspannen terug van je vakantie? Glamping is dan mijn antwoord. In zo’n aluminium stacaravan? Echt niet! Gewoon in mijn eigen vouwwagen.

Met onze Smitveld vouwwagen trekken wij heel Europa door. Van camping naar camping, heerlijk. Van een strandlocatie via een interessante stad naar de bergen. Met onze vouwwagen genieten we echt van elk plekje. De voordelen van een vouwwagen overduidelijk. Met je eigen accommodatie kun je kiezen uit meer campings dan die van Vacansoleil. En als de kampeerplek niet leuk meer is, het weer niet zo mooi is of de kinderen geen leuke vriendjes hebben kunnen we gewoon de tenttrailer inklappen en weer verdergaan. Op naar het volgende avontuur.

Naast deze mobiele voordelen is de vouwwagen natuurlijk super luxe. Een echt lekker bed, 12 centimeter dik matras in een katoenen tent met veel ventilatiemogelijkheden; alsof ik buiten slaap in die zomerse nachten. En alle ruimte voor de vakantiebagage van het hele gezin. De Smitveld Violist heeft een bagageruimte van 1.500 liter, daar past werkelijk alles in. De comfortabel verstelbare stoelen, een grote tafel, speelgoed en natuurlijk de keuken. Ik relax overdag dan ook lekker in mijn vakantiestoel, languit met mijn benen op de voetensteun, zonnebril op, glaasje op tafel, TOP!

Het is een genot om te zien hoe mijn man met mijn kleine mannetje staat te koken in het zonnetje. De vouwwagenkeuken heeft een goede werkruimte en staat perfect onder de luifel. Op het drie pits gasfornuis passen alle pannen die we mee hebben. En met de Cadac Skottelbraai grillen we de groente of een stukje vlees.

En dan eten we op het plekje met het mooiste uitzicht. Heerlijk genieten van alle verhalen van die dag. Ook de spannende avonturen die we mee maken zijn leuk. Een paar jaar terug was er een zware storm ‘s nachts. Dat was wel even spannend, maar een Smitveld vouwwagen staat als een huis. En heel fijn dat de vouwwagen beschikt over een riant bed waar de hele familie in past, lekker knus bij elkaar, luisteren naar het onweer. Behalve onze jongste, want die sliep gewoon lekker door.

Terwijl wij zo gezellig dicht bij elkaar lagen, gaf de vouwwagen werkelijk geen krimp. Maar de hele camping had een zware nacht; tenten de lucht in en boomtakken op een caravan, maar gelukkig geen problemen bij ons. De volgende dag was alles weer prachtig. Door ons gesloten kuipgrondzeil bleef de hele tent droog. Waar de buren hun ochtend startten met een grote schoonmaak konden wij eigenlijk gewoon aan het ontbijt beginnen.

Mijn vakantie begint al thuis, inpakken is geen gestress. Dan lekker de auto in met de vouwwagen er achter. Genoeg proviand voor onderweg, lievelingsknuffels en boekjes niet vergeten, rijden maar. Als je het ook een keer wil proberen? De Smitveld vouwwagens zijn nu ook te huur.

Smitveld in Heemskerk maakt al sinds 1995 vouwwagens met een kuipgrondzeil. Destijds was dat uniek en pure luxe. Door de jaren hebben de vouwwagens zich ontwikkeld van een tentwagen naar een mobiele Glamping accommodatie. De Smitveld vouwwagens kenmerken zich door een hoog niveau luxe en comfort. De vouwwagen heeft het stoere uiterlijk van een echte tent. Onder de grote boogluifel is het volop genieten van het buitenleven. En met een Smitveld vouwwagen is genieten grenzeloos!