Deze evenementen zijn de moeite waard

Dagje uit en hapje eten; er is altijd wel wat te doen in Nederland. De volgende evenementen zijn absolute aanraders. Onder het mom; bijzijn, meemaken, dit moet je gedaan hebben.

Hi_Airborne-Museum-voorzijde-3500px-PRINTTaxatiedag
Wilt u weten wat uw kunst, antiek, juwelen en oude boeken écht waard zijn? Op vrijdag 15 april organiseert het Venduehuis der Notarissen uit Den Haag, het oudste Nederlandse veilinghuis, een taxatiemiddag in het Airborne Museum in Oosterbeek tussen 12-16 uur. Kijk ook op: www.venduehuis.com.
Wat: Taxatiedag
Waar: Airborne Museum in Oosterbeek
Wanneer: 15 april

Foodfestival
Ongelofelijke steaks, verse vis, ambachtelijk bier, exotische en klassieke wijnen en geweldige cocktails. Topchefs, foodtrucks, kinderactiviteiten, alle trends op het gebied van eten en drinken.
Wat: Foodfestival Amsterdam
Waar: Rai, Amsterdam
Wanneer: 24 tot en met 28 maart.

Hi_Corso-2014-Corso-Keukenhof-Boulevard-3-5-14-205Bloemencorso
Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.
Wat: Bloemencorso van de
Bollenstreek
Waar: Noordwijkerhout en Haarlem
Wanneer: 22 tot en met 24 april

Koopjesmarkt
De Neuzelbeurs is de grootste tweedehandsbeurs in Nederland en vindt een paar keer per jaar plaats in De Broodfabriek in Rijswijk. Iedereen is welkom om spullen te verkopen. Ook gewoon leuk om een paar leuke koopjes op de kop te tikken.
Wat: Neuzelbeurs
Waar: De Broodfabriek, Rijswijk
Wanneer: 14 tot en met 16 mei

Mosselfeest
Mosseldag is het jaarlijkse feest op de derde zaterdag van augustus in het Zeeuwse Yerseke. Tijdens het evenement kunnen bezoekers onbeperkt gratis mosselen eten en meevaren met de kotters op de Oosterschelde. Ook is er kermis en een braderie in het dorp.
Wat: Mosseldag
Waar: Yerseke
Wanneer: zaterdag 20 augustus

© Emile Schuffenecker, Man met pijp (naar Van Goghs Zelfportret), 1892
© Emile Schuffenecker, Man met pijp (naar Van Goghs Zelfportret), 1892

Waanzin
Waaraan leed Vincent van Gogh nu precies, en wat voor invloed had zijn ziekte op zijn werk? ‘De waanzin nabij: Van Gogh en zijn ziekte’ is een tentoonstelling over de geestelijke gesteldheid van Vincent Van Gogh. De nadruk ligt op de werken die we associëren met de schilder zijn ziekte. Maar ook zijn er de verschillende diagnoses en interpretaties van zijn ziekte (door derden en uit de brieven) en ook zijn dood wordt uitgebreid benoemd en besproken.

Wat: tentoonstelling De Waanzin nabij.
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Wanneer: 15 juli tot en met 25 september 2016

© Jean-Louis Forain, De klant, 1878
© Jean-Louis Forain, De klant, 1878

Lichte Zeden
Prostitutie was in de tweede helft van de 19de eeuw een favoriet onderwerp in de beeldende kunst. Gretig verbeeldden kunstenaars de prostitutie als aspect van het moderne stadsleven in Parijs en schilderden ze tippelende vrouwen op de boulevards, rijke courtisanes in hun salon en de afgeleefde prostituees in het bordeel. Maar waarom zijn de prostituees aanvankelijk niet te herkennen op de schilderijen? En welke middelen gebruiken courtisanes om hun imago te beïnvloeden? Wil je kijken en leren tegelijk? Haal meer uit je museumbezoek en boek een privérondleiding door de tentoonstelling Lichte zeden.

Wat: tentoonstelling Lichte Zeden
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Wanneer: vanaf heden tot 19 juni 2016