In 1717 begon koopman Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig stadspand hartje Maastricht. Hier begon de bijzondere geschiedenis van Thiessen Wijnkoopers. Het indrukwekkende pand met z’n authentieke wijnkelders is één van Maastricht’s cultuurhistorische schatten. Nu, driehonderd jaar later, is dit nog steeds de plek waar je het Bourgondische leven viert. Thiessen is toonaangevend als het gaat om importeren van kwaliteitswijnen. Je vindt hier mooie klassiekers, spannende nieuwkomers en zeer exclusieve wijnen uit de hele wereld, al deze parels zijn te vinden in onze bekroonde wijnwinkel. Tegelijkertijd is Thiessen één van de mooiste evenementenlocaties van Maastricht.

Thiessen wijnkoopers: hier vier je het leven

Het eeuwenoude pand, hartje stad, is een indrukwekkend stuk cultureel erfgoed en herbergt maar liefst duizend vierkante meter aan authentieke wijnkelders. Deze historische kelders zijn niet alleen perfect voor wijnopslag, het is ook een fantastische entourage voor evenementen. Thiessen is één van de mooiste evenementenlocaties van Maastricht, met een capaciteit van maximaal circa 300 mensen. De binnen- en buitenruimtes van het prachtige stadspand zijn ideaal voor feesten en evenementen. Er wordt veelvuldig geproefd, gefeest en gedineerd in de sprookjesachtige gewelven. Bovengronds bij Thiessen vind je de mooiste proeflokalen, een prachtige orangerie, een stadsterras met eigen wijngaard en de wijnwinkel. Ondergronds kun je feesten tussen de fusten! De mogelijkheden zijn legio: vergaderen, promoties, presentaties, babyborrels, diners, feesten en met kers op de taart bruiloften!

Proeven

Elke vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag kun je bij Thiessen deelnemen aan een twee uur durende wijnproeverij met of zonder rondleiding. Daarnaast organiseren we regelmatig wijnmarkten, table d’hôtes, themadiners en nog veel meer. Iedereen kan zich voor deze evenementen aanmelden. Bezoek deze monumentale schatten in combinatie met een wijnproeverij. Een onvergetelijke totaalbeleving op een unieke locatie in het hartje van Maastricht!

www.thiessen.nl