ThomasVaer Fotografie - Merk Fryslan - 51 (2)Start van het toeristisch seizoen
De start van het toeristisch seizoen wordt dit jaar feestelijk ingeluid door de Friezen; in april staan 2 weekenden bol van de activiteiten. Het betreft 15 – 17 april en 22 – 24 april. Alles staat in het teken van de rijke Friese Cultuur in al haar facetten. Denk aan het typisch Friese skûtsjesilen in Langweer, een Friese paardenfair in Franeker, een Waddenwandeling langs de Waddenkust, een Culturele avondwandeling met fakkels in Dokkum en nog veel meer. Zo wordt de niet-Fries hartelijk en gastvrij verwelkomd en uitgenodigd om te komen proeven aan Friesland.

Wandelen en fietsen
In deze weekenden worden er speciale wandel- en fietstochten georganiseerd. Denk aan de inspirerende pelgrimsroute ‘It Jabikspaad’ en de fraaie Waddenwandeling in de omgeving van Ferwerd. Een aantal fietsverhuurders, geografisch verspreid over de provincie, bieden fietsverhuur tegen korting aan. Zo kunt u naar eigen invulling Friesland gaan verkennen. De kortingsvouchers kunt u downloaden op proevenaan.friesland.nl

ThomasVaer Fotografie - Merk Fryslan - 61Varen
Boten kunnen tijdens deze weekenden met korting worden gehuurd en in het 2e weekend mag het publiek zelfs gratis opstappen. Er zijn schippers aanwezig, u kunt kiezen uit 12 verschillende opstapplaatsen. De aangesloten charmante watersportplaatsen hebben gezorgd voor een feestelijke omlijsting, er is van alles te doen voor jong en oud! Meer informatie is verkrijgbaar op www.vareninfriesland.nl

Culinair
In maar liefst 40 restaurants kan genoten worden van typisch Friese gerechten. Dit betreft een aantal restaurants die aangesloten zijn bij KHN, hier krijgt u 25% korting op de rekening. De restaurants die zijn aangesloten bij Friesland Culinair behoren tot de betere restaurants in Friesland. Zij geven tijdens deze weekenden 10% korting op de totale rekening van de typisch Friese streekgerechten.

0Z3A9879Programma
Op de site proevenaan.friesland.nl vindt u de volledige programmering van deze themaweekenden. Alle events spelen zich af in het schitterende Friese decor, waar u eindeloos kunt wandelen, fietsen en varen. Een unieke kans om in korte tijd die typisch Friese cultuur op te snuiven!
proevenaan.friesland.nl

proevenaan.friesland.nl

‘De omgeving verkennen doe ik ook altijd per fiets’
Lees hier het interview van Marianne Vos